Bordspellen IELLO Watergate

Bordspellen IELLO Watergate
€ 30,15

Niet op voorraad

Beschrijving

Bordspellen IELLO Watergate
In Watergate probeert de regering Nixon het ontluikende schandaal van het illegaal afluisteren van de Democratische Partij in de doofpot te stoppen, terwijl journalisten van de Washington Post de informanten geleidelijk terug traceren naar de president
.
Twee partijen, een asymmetrisch duel
Watergate is een asymmetrisch strategiespel voor twee spelers. De ene speler kruipt in de huid van de pers, terwijl zijn tegenstander in de huid kruipt van de regering Nixon, elk met zijn eigen pak kaarten.
Elke kaart stelt de spelers in staat om een specifieke actie te activeren of de mogelijkheid om verschillende elementen (Bewijs, Initiatief of Momentum fiches) op het spelbord te manipuleren, in de richting van de journalisten of het Witte Huis, op een manier van touwtrekken. De uiteindelijke positie van elk speelfiguur, aan het einde van de ronde, bepaalt hoe ze worden gebruikt door elke partij. Het is aan de spelers om te beslissen welke strategie ze verkiezen: het initiatief nemen, het bewijs beheren of Momentum winnen (waardoor Nixon kan winnen).
Acties kunnen worden gebruikt om informanten te werven, bewijs te onthullen en verbanden te leggen tussen de sleutelfiguren in het schandaal. De speler Nixon daarentegen kan samenzweerders rekruteren en bewijsmateriaal vernietigen om zo de door de journalist gecreëerde verbanden te blokkeren
.
Om te winnen moet Nixon het einde van de presidentiële termijn bereiken door 5 momentumfiches te winnen, terwijl de journalist genoeg bewijs moet verzamelen om minstens twee informanten direct aan de president te linken.
Een toegankelijk strategiespel met zenuwen!
Watergate is een tactisch spel vol spanning, dat spelers uitnodigt om Corneliaanse strategische keuzes te maken om hun overwinningscondities te behalen voordat hun tegenstanders dat doen. Het thema van het spel is volledig geïntegreerd in het spel, waardoor epische duels ontstaan tegen een achtergrond van politieke schandalen.

Extra informatie

Merk IELLO
Fabrikant SKU 51692
Kleur zwart/grijs
Kleur Zwart
Maat TU - Standaard Franse maten